E-fefa'ataua'iga i le maketi a Asia i Sautesasae o lo'o fa'agasolo atoa (I)

I le taimi nei, o le mamanu o maketi E-pisinisi matua i Europa ma le Iunaite Setete e foliga mai e mautu, ma Asia i Sautesasae ma le maualuga o le tuputupu aʻe ua avea ma maketi taua mo le faʻavasegaina o le tele o fefaʻatauaʻiga e-fefaʻatauaʻiga a Saina. pisinisi e auina atu i fafo.

100 piliona tala fa'aopoopo tufatufaga

O le ASEAN o le pa'aga tau fefa'ataua'iga aupito tele a Saina, ma o le B2B e-fefa'ataua'iga e sili atu i le 70% o le aofa'i atoa o pisinisi fa'apisinisi fa'akomepiuta a Saina.O le suiga faakomepiuta o fefaʻatauaʻiga e maua ai se lagolago taua mo le atinaʻeina o pisinisi faʻapisinisi e-fefaʻatauaʻiga i tua atu tuaoi.

I tua atu o le fua o loʻo i ai nei, o le faʻaopoopoga o le 100 piliona tala o le maketi e-pisinisi a Asia i Sautesasae o loʻo tatalaina ai le tele o mafaufauga.

E tusa ai ma le lipoti na tuʻuina mai e Google, Temasek ma Bain i le 2021, o le fua o maketi e-pisinisi i Asia i Sautesasae o le a faʻaluaina i le fa tausaga, mai le $ 120 piliona i le 2021 i le $ 234 piliona i le 2025. tuputupu a'e.Ua valoia e le Research Institute e-conamy e faapea i le 2022, e lima atunuu Asia i Sautesasae o le a tulaga i totonu o le sefulu pito i luga i le saoasaoa o le tuputupu aʻe o pisinisi i le lalolagi.

O le fa'amoemoeina o le fa'atupulaia o le GDP e maualuga atu nai lo le aofa'i o le lalolagi atoa ma le oso maualuga i le fua o le tamaoaiga fa'atekinolosi ua fa'avaeina ai se fa'avae mautu mo le fa'aauauina o le fa'atauga o maketi e-pisinisi i Asia i Sautesasae.O tufatufaga o tagata o le vaega autu lea.I le amataga o le 2022, o le aofaʻi o le faitau aofaʻi o Sigapoa, Initonesia, Malaysia, Filipaina, Taialani ma Vietnam na oʻo atu i le 600 miliona, ma o le aofaʻi o le faitau aofaʻi e laiti.O le fa'atupulaia o maketi o lo'o pulea e le au fa'atau talavou sa matua tele lava.

O le eseesega i le va o le tele o tagata faʻatau i luga ole laiga ma le maualalo o fefaʻatauaiga i luga ole laiga (e-fefaʻatauaiga faʻamatalaga mo le aofaʻi o le aofaʻi o faʻatauga faʻatau) o loʻo iai foʻi le maketi e mafai ona faʻaaogaina.E tusa ai ma le saunoaga a Zheng Min, le taʻitaʻifono o Yibang power, i le 2021, 30 miliona tagata faʻatau i luga ole laiga na faʻaopoopoina i Asia i Sautesasae, ae o le tau o le faʻaogaina o pisinisi i le lotoifale na o le 5%.Pe a faatusatusa i maketi E-pisinisi matutua e pei o Saina (31%) ma le Iunaite Setete (21.3%), o le ulufale atu i le e-commerce i Asia i Sautesasae o loʻo i ai se avanoa faʻaopoopo e 4-6 taimi.

O le mea moni, o le faʻateleina o maketi e-commerce i Asia i Sautesasae ua manuia ai le tele o pisinisi i fafo.E tusa ai ma se suʻesuʻega talu ai nei o le 196 Saina i luga o tuaoi e-pisinisi faʻatau atu pisinisi, i le 2021, 80% o pisinisi suʻesuʻe 'faʻatau atu i le maketi i Asia i Sautesasae na siitia e sili atu i le 40% i lea tausaga ma lea tausaga;E tusa ma le 7% o atinaʻe suʻesuʻe na ausia le faʻatupulaia o le tausaga i le tausaga e sili atu i le 100% i faʻatauga i le maketi i Asia i Sautesasae.I le suʻesuʻega, o le 50% o faʻatauga maketi a Asia i Sautesasae na sili atu nai lo le 1/3 o le aofaʻi o faʻatauga maketi i fafo, ma le 15.8% o atinaʻe e manatu Asia i Sautesasae o le maketi sili ona tele mo fefaʻatauaʻiga e-fefaʻatauaʻiga. auina atu i fafo.


Taimi meli: Iul-20-2022